Een mooie huid, is een goed humeur. Daarom wordt er vaak gekozen voor cosmetische behandelingen of huidverbetering bij een specialist. Maar er zijn ook dingen die je in je dagelijkse routine kunt doen die bijdragen aan een mooie, jonge huid.

Hier zijn er 8:

1.      Houd je kussensloop schoon

Kies ervoor om je lakens één keer per week of uiterlijk om de twee weken te vervangen. Als je kussensloop vies is, kun je alle schoonmaakmiddelen gebruiken die je wilt, maar de bacteriën kunnen de hele nacht tegen je gezicht aan wrijven.

2.      Houd je telefoon schoon

Hetzelfde als je kussensloop. Bacteriën! Je gezicht aanraken. Nee, bedankt! Houd je telefoon ook niet tegen je huid wanneer je aan de telefoon bent.

3.      Slaap voldoende

Geef jezelf een goede 8 uur de tijd om te verjongen, te ontspannen en gewoon nieuwe energie op te doen. Je huid zal je er dankbaar voor zijn!

4.      Gebruik neerwaartse bewegingen bij het verwijderen van oogmake-up

De huid rond je ogen is de dunste huid van het gezicht, je moet er voorzichtig mee zijn. Het beste is om lichte, neerwaartse bewegingen te gebruiken om je make-up af te vegen. En gebruik ‘s ochtends en ‘s avonds oogcrème!

5.      Gebruik antioxidant serum voor je dagelijkse routine

Een van de beste manieren om veroudering te voorkomen. Uv-licht kan je huid nog steeds beschadigen, zelfs als je zonnebrandcrème draagt, maar als je een serum met antioxidanten, zoals vitamine C en E gebruikt, herstelt je huid de schade gemakkelijker. Al met al ziet je huid er energieker, stralender, voller en gezonder uit.

6.      Gezondheidsmasker

Als je huid aan de drogere kant ligt, kies dan voor een hydraterend masker dat glycerine of hyaluronzuur bevat. Als je gevoeliger bent voor olie, wissel dan af tussen een exfoliëringsmasker en een behandeling op basis van klei.

7.      Drink genoeg water

Zo voor de hand liggend, maar toch drinken de meeste mensen nog steeds te weinig water. Zet eventueel een fles van 2 liter water klaar, en zorg dat je deze gedurende de dag leegdrinkt.

8.      Eet genoeg groenten

Nogmaals, zo’n voor de hand liggende tip, maar toch denken zoveel mensen met huidproblemen er niet aan. Een goede huid begint bij een gezonde voeding.