De mooie betonlook vloer ziet eruit als een betonvloer, maar dat het helemaal niet is. Deze vloer bestaat vaak eerder uit gietvloeren van een bepaalde kunststof polyurethaan. Dit zorgt voor verschillende voordelen die een betonvloer niet heeft. Een betonvloer is namelijk vele gevoeliger voor scheuren onder invloed van temperaturen en vocht.

Je kunt het uiterlijk van een betonvloer nabootsen met een polyurethaan gietvloer. Er worden meerdere kleuren gemengd om zo de perfecte betonkleur te krijgen.

De polyurethaan gietvloer vaak genoemd als PU gietvloer is een erg elastische vloer. Hierdoor scheurt de vloer niet snel en kan hij wel wat verdragen. De PU gietvloer is een goede vloer voor in een ziekenhuis.

In ziekenhuizen is hygiëne erg belangrijk, maar ook dat de vloer toegankelijk is. De PU gietvloer is naadloos en heeft geen scheuren of groeven. Zo kan vuil zich nergens ophopen en is de vloer heel onderhoudsvriendelijk. Met één keer over de vloer te gaan, kun je er zeker van zijn dat je al het vuil mee hebt. Doordat de vloer naadloos is, is het een heel toegankelijke vloer. Alles rolt er gemakkelijk op en blijft niet hangen.

Bij ziekenhuizen wordt het nogal snel druk en hoor je verschillende geluiden van overal komen. De PU gietvloer dempt geluiden waardoor het geluid in ziekenhuizen niet zo scherp en hard klinken. Perfect om de rust te behouden.

De PU gietvloer is een dunne en zachte vloer die water afstotend is en goed te combineren is met vloerverwarming. De vloer kan tegen een stootje, maar er komen wel sneller krassen op dan bij een epoxy vloer. Ook kan je de PU vloer best niet in ruimtes gebruiken waar er gewerkt wordt met chemicaliën, zuren of andere bijtende stoffen. De PU vloer is hier niet tegen bestand, maar de epoxy vloer wel.