Met sieraden kun je ontzettend veel aan je uitstraling toevoegen, maar dit moet je wel op de juiste manier doen. We geven je graag een aantal tips om te excelleren met jouw nieuwe sieraden.

Denk van tevoren na over de gelegenheid

Hangende polssieraden werken niet zo goed als je op een toetsenbord typt. Als je je kleedt voor het werk en je hebt een kantoorbaan, kun je de hangende armbanden het beste overslaan.

Zoals je begrijpt kunnen gelegenheden behoorlijk uit elkaar liggen. De keuze van juwelen voor de kerk verschilt behoorlijk met een avond in de discotheek. Zorg ervoor om te overwegen waar je heen gaat en wat je activiteiten zullen zijn.

Laat sieraden aansluiten op je huidskleur

Het klinkt misschien een beetje gek, maar juwelen moeten niet alleen bij je outfit passen. Je kunt namelijk heel goed een bepaalde teint accentueren met sieraden. Zo kun je bijvoorbeeld je mooie zongebruinde huid extra naar voren laten komen door met lichte sieraden te werken.

We geven je graag een aantal voorbeelden van goede combinaties bij bepaalde teints:

Zilver accentueert bijvoorbeeld de meeste natuurlijke tinten. Goud gaat vooral goed samen met donkerder haar en een matte huid. Lichtere huidtinten gaan goed samen met edelstenen die rood, paars en blauw zijn. Ook is witgoud een uitstekende keuze van metaal voor koelere huidtinten. Warmere huidtinten gaan mooi samen met gele, oranje en groene edelstenen naast gele metalen.

Draag een horloge met passie

Als je een luxe horloge draagt, zoals een Audemars Piguet horloge, dan wil je die natuurlijk graag laten zien. Het is echter echt een no-go om je overhemd en colbert onder je horloge te vouwen. Draag je horloge met passie en laat de klok subtiel onder je kleding vandaan komen. Juist op deze manier laat je jouw horloge eruit springen en zul je complimenten krijgen.