Tegenwoordig zijn we onwijs veel bezig met ons uiterlijk. We willen er altijd en overal goed uitzien en zijn veel bezig met mode, make-up, haarstijlen en sieraden. Sociale media is dan ook vaak de reden dat we er goed uit willen zien. We willen uiteraard stralen op de foto’s die we posten en mooi en zelfverzekerd overkomen. Maar buiten al die toeters en bellen waar we ons mee kunnen aankleden, is het nog veel belangrijker om dichter bij jezelf te blijven. Je glimlach is bijvoorbeeld vele malen belangrijker bij een knap en mooi uiterlijk. Een goede glimlach laat je pas echt stralen en oogt overigens ook nog eens zeer verzorgd. Maar hoe zorg je nou voor zo’n perfect gebit? In deze blog geven we je enkele voorbeelden van behandelingen die je kunt doen om je gebit wat extra boost te geven.

Tanden bleken

Tanden bleken, is steeds populairder aan het worden, en dat is natuurlijk niet voor niets. Een stralend gebit begint natuurlijk bij mooie witte tanden. Witte tanden stralen namelijk gezondheid en goede verzorging uit en dat is natuurlijk wel wat je wilt laten zien. Tanden bleken kan dan zorgen voor het oplossen van verkleurde tanden.

Redenen van tandverkleuring

Tanden kunnen op den duur gaan verkleuren door bepaald voedsel, frisdrank, roken en veroudering. Door in elk geval twee keer per dag je tanden goed te poetsen met fluoride tandpasta, kun je het proces van verkleuring iets verminderen.

Facings

Ook kun je voor de facings methode gaan. Facings zijn schildjes, gemaakt van porselein of composiet, die over je tanden heen worden geplaatst. Deze schildjes worden gebruikt om het uiterlijk van de tanden te verbeteren. Je kunt ze laten plaatsen om het volgende aan je gebit te corrigeren:

  • Verkleuring
  • Scheve tanden
  • Spleten tussen je tanden
  • Afgebroken tanden
  • Onverschillige tandvorming

Professionele hulp

Om te bepalen of tanden bleken of facings geschikt zijn voor jou is het belangrijk om een tandarts of cosmetisch tandheelkundig specialist te raadplegen voor een grondige evaluatie en bespreking van de beste behandelingsopties. Zoals bijvoorbeeld Studentist de tandarts van Amsterdam. Bel of maak een afspraak via de website, en laat je glimlach stralen als nooit tevoren!