Steeds meer mensen gaan voor een totale make-over van hun uiterlijk en komen dan uit bij de cosmetische specialist. Vroeger richtte een behandeling zich vooral op een bepaalde probleemzone en werd het gezicht als geheel niet meegenomen in de behandeling. Daar kwam meestal de bekende onnatuurlijke look uit voort. In deze blog lees je hoe er tegenwoordig gekeken wordt naar een gezichtsbehandeling. Laat je altijd behandelen door een uitstekende cosmetisch arts.

Een nieuwe manier van kijken

Tegenwoordig is de cosmetische industrie gericht op een natuurlijk uiterlijk. Patiënten willen het uiterlijk van hun dromen en dit kunnen ze alleen bereiken wanneer de resultaten natuurlijk ogen. En naar die wensen hebben de specialisten goed geluisterd. Er wordt nu gekeken naar de verschillende zones van het gezicht en deze worden in kaart gebracht. De gedachte daarachter is dat een natuurlijk verouderingsproces nooit op één plaats in het gezicht plaatsvindt, maar op meerdere. Een zone verjongen met behandelingen voor een onnatuurlijk resultaat zorgen. Daarom worden meerdere zones behandeld, bijvoorbeeld rond de ogen samen met het voorhoofd.

Fillers en Botox

Welke zones behandeld moeten worden hangt van een aantal dingen af: hoe je botstructuur is, wat jouw genetische aanleg is en wat je leeftijd is. Alle verschillende factoren, waaronder natuurlijk ook je wensen, dragen bij aan het behandelplan wat opgesteld wordt. Met fillers en Botox worden rimpels en verzakkingen van de huid behandeld. Met de fillers wordt, waar nodig, volume in het gezicht teruggebracht. Botox is zeer geschikt om spieren minder te laten spannen waardoor de huid tot rust kan komen en herstellen, waardoor rimpels vervagen.

Neuscorrectie

Een neuscorrectie is er voor bedoeld om storende aspecten van de neus te veranderen. Denk hierbij aan een bobbel. Patiënten kunnen veel last van onzekerheid over hun uiterlijk hebben. Samen met de specialist komt de patiënt tot een behandelplan: wat er moet gebeuren om een neus te hebben die niet meer storend is voor de persoon in kwestie? De herstelperiode is zo’n 5 weken en voorzichtigheid is dan geboden, omdat de neus vrij kwetsbaar is. Veel mensen combineren verschillende cosmetische ingrepen, dit om een uitstekend resultaat te halen en zo hun uiterlijk in balans te brengen met hun jeugdige gevoel. Een neuscorrectie past binnen het idee van de totale behandeling van het gezicht.

Conclusie

De totaalbehandeling van het gezicht is de nieuwe manier van kijken binnen de cosmetische industrie. Mensen willen geregeld een combinatie van behandelingen om hun ideale uitstraling te krijgen. Een behandeling met fillers en Botox in combinatie met ingrepen als een neuscorrectie, komen geregeld voor. Met elke verschillende behandeling zijn er andere resultaten mogelijk. Samen vormen ze de totaalbehandeling die moet leiden tot het ideale gezicht en een zelfverzekerd gevoel bij de patiënt.